Възрастна жена от Пловдив използва хитър начин за просия. Десетки пловдивчани алармират

...
Възрастна жена от Пловдив използва хитър начин за просия. Десетки пловдивчани алармират
Коментари Харесай

Как една баба върти пловдивчани на малкия си пръст и печели пари от тях?

Възрастна жена от Пловдив използва остроумен метод за милостиня. 

Десетки пловдивчани сигнализират за стара жена, която употребява нагла скица, с цел да проси пари. Бабата е слабичка и се придвижда с бастун - по този начин разказват те измамницата. Пловдивчани разясняват, че въпросната жена обикаля всички квартали в Пловдив, но най-вече " работи " в " Кючук Париж ".

Припомняме, че Десислава Пенчева първа описа на наглата скица на старата жена. В обществената мрежа тя написа, че е била пред пощенската станция, намираща се на ул. " Димитър Талев ", когато бабата седнала при нея и я помолила да й преброи стотинки, които извадила от джоба си.

" Помоли ме да й преброя стотинките, защото не виждала. Общо 6 лева Обаче за аптеката и трябвали 10-11 лева След като още не бях предложила да й дам пари от другия си джоб извади още, само че по-дребни стотинки, които отново ме помоли да преброя. Реших и й дадох 10 лева, които тя незабавно одобри, пожела ми здраве, благополучие и така нататък, и си потегли ", споделя Десислава.

Пенчева обаче отбелязва, че старата жена не е посетила аптеката, а е заприпкала надругаде.

" Разбира се, не отиде в аптеката, а при един мъж от другата страна на улицата и по-късно продължи към детската градина. Там, по същата скица изпроси още пари от друга майка. Не ми е до парите, които съм и дала ", написа още Десислава и попита: " Интересно ми е дали някой от квартала знае коя е тази жена и какво тъкмо прави с парите? ".

Пловдивчани споделиха в мненията под поста на Десислава Пенчева, че са били излъгани по сходен метод.

" Явно в действителност доста от нас са се сблъсквали с въпросната жена! Не знам сигурно дали е тя, само че и аз попадам постоянно на нея - слаба, с бастун, постоянно моли да й се броят монетите, които държи в ръка... И на мен ми се случи един път, само че бяхме в огромния парк до търговиите. Помоли ме да й ги преброя, имаше към два лв., само че искаше да купи два хляба. Дадох още лев, незабавно ги взе, благодари и потегли. Много постоянно я засичам да прави това, не знам за какво, само че постоянно е по един и същи метод, а по-късно нямам визия какво прави с парите, само че не мисля, че е някаква измамница - може би просто има някакви здравословни проблеми, не помни, че прави това ли, не знам в действителност ", написа Петя Андонова.

Стойна Рангелова споделя, че също е срещала дамата. От нея поискала пари за баничка и боза.

" И на мен ми се случи същото, само че схемата беше за закуска и бозичка. Допълних сумата без да се замисля, до момента в който на идващия ден не ме стопираха още веднъж със същата молба ", разяснява тя. 

Диана Петкова пък твърди, че въпросната жена проси от над 10 години.

" Като беше малко по-млада се хвърляше пред колите и постоянно си ходеше с патерица. Винаги се регистрира на някакъв мъж, който я чака в автомобил - джип ", твърди Петкова.

Твърди се още, че всеобщо " жертвите " са майки с колички. Освен това се отбелязва, че дамата вижда и чува чудесно.

" Същата жена по същата скица се опита да извърти и нас, обаче... Тръгнах след нея, 45 минути като кон обикаля квартала, стопира хора, желае да ѝ броят парите и твърди, че не ѝ стигат за медикаменти, храна, интервенция на очите и каквото ѝ пристигна още на акъла. При всеки версията беше друга. Подадох сигнал на 112, пристигнаха, ревизираха я (казва, че НЯМА ДОКУМЕНТИ в нея) и нищо не могат да създадат, в случай че няма подадена тъжба и задоволително пострадали. Крайната ѝ спирка беше Евангелската черква на Николай Чудотворец, само че беше към този момент затворена. Тази жена освен, че вижда и чува прелестно, само че може и да ТИЧА, да лъже и да кълне! Не ѝ се доверявайте, хора! ", написа Вероника Стефанова, която е снимала измамницата в тил.

По всичко проличава, че бабата продължава да употребява наглата си скица за печелене на пари. На кого обаче се регистрира и бездейства ли полицията? Продължаваме да следим тематиката и се надяваме да получим отговори на тези въпроси.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР